s

За нас

Две неща са нужни за нашата работа: неуморна издържливост и готовността да изхвърлиш нещо, в което си вложил много време и труд! – Алберт Айнщайн

В Тренелариум работят „тренери“. 

„Тренер“ е професия и призвание.

Тренерът е спортен инструктор, екскурзовод, психолог, приятел, събеседник, планински водач, воден спасител, понякога чете приказки за приспиване, понякога сменя мокри или мръсни дрехи, понякога кара бус/кола/каруца с багаж или деца…

Тренерите са хора, които изпитват мили чувства към природата, децата, приключенията и пътешествията.

Тренерите преминават периодични обучения за подобряване и изграждане на различни умения: „soft skills” – фасилитиране на групови процеси, умения за презентиране, управление на конфликти, изграждане на комуникативни умения, подпомагане за решаване  на различни поведения в различни ситуации и изваждане на ценния опит от тях….

 И “hard skills”- ориентиране, първа долекарска помощ, зимно и лятно планинарство,  бивакуване сред природата, поддръжка на велосипед, изграждане на въжени елементи и мостове над реки, пропасти, ледници, катерене и осигуряване, боравене с алпийски инвентар, управление на лодка  и още много разнообразни дейности, чрез които помагат на децата, младежите и възрастните да се себеопознаят, да се чувстват комфортно в природата и да предадат множество знания и умения за живота, въобще. 😊

Тренелариум е туроператор според закона за туризма под името Тодо Адвенъчърс с лиценз РК-01-7624

Тодо Адвенчърс ООД, ЕИК 204103583

банкови данни: Тодо Адвенчърс

UBBSBGSF

BG33UBBS88881000917777

Eто ни и нас:

Създателя на всичко, „идейника“ на Тренелариум. Деси може всичко: кара ски, работи директор, катери се, пише имейли, кара колело, ходи на срещи, плува като риба, прави резервации, създава програмите и ги описва като истории, когато се случат.

Обикновен създател, съвсем случайно притежаващ прякор, който наподобява основната компетенция за служител, на съвсем случайно кръстената организация „Тренелариум“ 🙂 Катери се, пише фактури, ходи в планината, занимава се с информацията в сайта, плува трудно, кара бус с лекота, кара колело с неудоволствие, готви на група от 20-30 човека с любов, кара ски нагоре по пистата.

Съучастник в Тренелариум от преди създаването му! Кара ски (най-добрата е!), пише имейли, кара колело, държи ключовете за офиса/склада, катери се, завърши магистър по политология в СУ (незадължителна компетенция за един тренер), планински водач. Ските са нейната страст, но обича да плава и с лодка. Нито една беля не й е чужда и с радост върши всякакви пакости, заедно с децата.

Обича ските! 110 дни подред на ски през зимата за него са „идеално“ състояние на нещата. Жалко, че зимата не е по-дълга, но пък и колелото в планината му е верен другар. Ветроходец по душа! Републикански шампион по спортна стрелба.

Цял живот е в планината. От 2018-а година в планината с Тренелариум. През зимата кара ски, а през лятото предпочита да върви пеш, здраво стъпила на земята. Приказните истории са нейния дар, чрез които потапя и малки и големи в невероятния свят на приключенията.

Ето един човек, който прави толкова неща, че е трудно човек да ги опише. Сноубордист, кайтсърфист, планинар, блогър, велосипедист, скейтър, романтик, къмпингар, понякога катерач, скиор, приятел, нито едно екстремно приключение не му е чуждо. Той е главният виновник за сърф и кайт приключенията ни на остров Лимнос.

Звездата и романтичната душа в Тренелариум. Мастер шеф му казват всички. Актьор по професия и истински човек в ежедневието си. Кара сноуборд и колело, катери се, прекарва всяка свободна минута сред природата. Обожава децата и с настървение им показва всичко, което има за показване в този толкова шарен и прекрасен свят.

Леко брадясала муцуна, искрящи очи и дяволита усмивка, това е Марто. 😊 Винаги готов да се впусне в поредното приключение, без значение на колела, по вода или с крака. Винаги на място и готов да помогне, с всички сили. Любимец на по-малките ни участници, които искат, когато пораснат да са смели и силни като Марто.

Художник по призвание и образование. Благодарни сме му всички за уникалните рисунки, които се появяват върху тениски, стикери, книжки... Катери се по ниски камъни не с въже, а с крешпад (боулдер катеренето не е за всеки – много е трудно!) Обича планината, обича и морето, с лодка или с колело се чувства еднакво добре. Неговата дълбока душевност обръща внимание и на най-малките неща, които могат да предизвикат усмивка и знание у човека.

Ако има човек, за когото човек да каже че е мултифункционален, то това е Киреца. Той води едни от най – тежките ни и предизвикателни програми. Има огромен опит в българските и алпийските планини. Има много изкачвания по спортни и алпийски маршрути, много участия в бегачески състезания, много планински байк, много приключения. В момента той е в основата на КАК Тренелариум – клуб по алпинизъм и катерене.

Жени можете да я видите най-често в КАК Тренелариум, където заедно с Киреца развиват бъдещите спортни и алпийски катерачи от клуба ни. Тя е дипломиран треньор по алпинизъм и катерене. Единствената жена, която сме виждали, призьор на състезание по ледено катерене, докато кърми 3 месечно бебе .